Zo draagt een zakelijke rekening bij aan je branding

Heb ik een zakelijke rekening voor mijn eigen bedrijf nodig? Veel starters vragen zich dit af. Feit is dat een zakelijke rekening bijdraagt aan de professionaliteit van jou als ondernemer. Maak je zakelijke rekening onderdeel van je persoonlijke branding.

Personal branding: van zakelijke rekening tot auto van de zaak

Bij een eigen bedrijf hoort personal branding. Dit is een breed begrip, maar het heeft betrekking op jouw merk, bedrijfsnaam, logo, huisstijl en op jezelf als ondernemer. Jouw visie wil je in alle bedrijfsaspecten laten terugkomen. Denk aan:

  • Je bedrijfsnaam
  • Logo
  • Briefpapier
  • Visitekaartjes
  • Auto van de zaak
  • Website

Zakelijke rekening openen

Door een zakelijke rekening te openen maak je de bedrijfsrekening ook gelijk onderdeel van je branding. Met een zakelijke rekening voor je eigen bedrijf laat je zien dat je alle onderdelen goed voor elkaar hebt.

Zakelijk e-mailadres

Vergelijk het eens met een zakelijk e-mailadres. Je opent voor een overzichtelijke financiële administratie een bedrijfsrekening en voor je correspondentie maak je een zakelijk e-mailadres aan. Zo maak je sneller een goede eerste indruk op klanten en opdrachtgevers.

Een huisstijl staat voor jouw identiteit, zowel als persoon als bedrijf. Als jouw identiteit niet overeenkomt met je uitstraling, dan geef je klanten een verkeerde boodschap

Bedrijfsuitingen

Een freelance uitvaartondernemer presenteert zich logischerwijs als een serieuze partner. Dat komt onder meer terug in de bedrijfsnaam, het logo en overige bedrijfsuitingen, die allemaal sober van aard zijn.

Hij kan zich geen frivoliteiten veroorloven. Die zouden ten koste gaan van de geloofwaardigheid.

 

Professionale uitstraling

Een zakelijke rekening geeft jouw bedrijf direct een professionele uitstraling. Bij elektronische betalingen of overschrijvingen verschijnt niet je eigen naam bij de afzender, maar jouw bedrijfsnaam.

Zo’n professionelere uitstraling kan een voordeel zijn als je start met ondernemen. Ga maar na:

  •  Je hebt waarschijnlijk nog geen groot netwerk
  • Je naamsbekendheid is laag
  • Het is belangrijk dat je jezelf in de markt positioneert

Een rekening op naam van je bedrijf laat zien dat je serieus bezig bent. Ook dit is wat bedoeld wordt met personal branding.

Via een betaalverzoek kun je een handige betaallink in de mail meesturen. Je klant kan dan direct online betalen via iDEAL

Andere voordelen van een zakelijke rekening

Naast een professionele uitstraling biedt een zakelijke rekening voor je eigen bedrijf nog meer voordelen. Bij je start als zzp’er is het namelijk erg belangrijk om je financiën goed op orde te hebben en je administratie overzichtelijk te houden.

Zakelijke uitgaven gescheiden

Zo kan het openen van een zakelijke rekening startende ondernemers de nodige voordelen bieden. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat jouw privé- en zakelijke uitgaven gescheiden zijn. Op deze manier kun je direct zien hoe jouw bedrijf er financieel voor staat.

Dat geldt ook voor je spaargeld. Koppel daarom een zakelijke spaarrekening aan je zakelijke rekening en stort hier maandelijks een bedrag op.

Een zakelijke rekening zorgt ervoor dat je makkelijker geld opzij zet voor de belasting

Zo bouw je een goede financiële buffer op en reserveer je makkelijker geld voor de btw-aangifte en de aangifte inkomstenbelasting.

9 voordelen van een zakelijke rekening

Zakelijke rekening nodig of twijfel je nog?

 

Bijgewerkt op: 03-11-2020

Terug naar het overzicht